Thursday, 26 March 2015

SELF SERVICE LAUNDRY



Self Service Laundry.

Mendapat tempat di kalangan warga kota seperti di Kuala Lumpur dan bandar yg pesat membangun. Self service laundry nie maksud nyer, basuh baju sendiri dengan mesin basuh yang telah disediakan. 

Mesin basuh kt sine bukan macam yang ade dekat rumah. Mesin yang disediakan adalah mesin yang sama digunakan dekat kedai dobi. Cume nyer kena sediakan duit kecik dan buat sendiri. Dari segi basuhan die pon same mcm kite hantar kat dobi. 

Dekat rumah iols nie, self service laundry nie dipanggil LaundryBar. Senang je nak operate mesin nie. 

1. Baju kotor dimasukkan kedalam mesin yang pintu die kat bawah tue. (Macam dalam gmbar)
2. Lepas tue, masukkan duit syiling dekat tempat yang disediakan. Kalau xbawak syiling, leh tukar duit kertas ke syiling kat situ jugak. Ade mesin tukar wang kat tepi tue. Masuk sepuluh ringgit, kuar syiling 50sen. Dah macam menang jackpot!! Hahaha..
3. Lepas masukkan duit, boleh tekan START.
4. Dekat ruang atas mesin dobi tue, ade compartment untuk masukkan sabun pencuci. Ikut suka uols laa.. Masukkan ikut sukatan. 
5. Tunggu dalam 25minutes and your baju is ready clean. 

Tapi... Xkan nak biar basah jer.. So next step die.. Gune dryer. 

Dryer paling best. Sbb pakaian trus kering and boleh terus pakai lepas tue..

That's how Self Service Laundry help me a lot in doing my laundry. 

So ape lagi? Jom cuci baju!! Ngeee 

Ok la uolss.. Nanti i share lagi benda yang menarik untuk uols.. 

Xoxo
Teddy.






1 comment:

  1. Do you need Personal Loan?
    Business Cash Loan?
    Unsecured Loan
    Fast and Simple Loan?
    Quick Application Process?
    Approvals within 24-72 Hours?
    No Hidden Fees Loan?
    Funding in less than 1 Week?
    Get unsecured working capital?
    Contact Us At :majidvijahlending@gmail.com

    LOAN SERVICES AVAILABLE INCLUDE:
    ================================
    *Commercial Loans.
    *Personal Loans.
    *Business Loans.
    *Investments Loans.
    *Development Loans.
    *Acquisition Loans .
    *Construction loans.
    *Business Loans And many More:

    LOAN APPLICATION FORM:
    =================
    Full Name:................
    Loan Amount Needed:.
    Purpose of loan:.......
    Loan Duration:..
    Gender:.............
    Marital status:....
    Location:..........
    Home Address:..
    City:............
    Country:......
    Phone:..........
    Mobile / Cell:....
    Occupation:......
    Monthly Income:....

    Contact Us At :majidvijahlending@gmail.com

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nuffnang Ads